Jeg har fått ny lue med Icopal-logo. Syns den var fin |
Hveteboller! |
Verdens beste hvetebolleoppskrift:
- 100 g margarin/smør
- 3 1/2 dl melk
- 50 g gjær
- 1 dl sukker
- ca 500g hvetemel
- 1 ts kardemomme
- 1/2 ts hornsalt, evt bakepulver
Bland alt det tørre
Smelt smør og bland i melken varm opp til 37 grader. Hell blandiingen over i melet og elt til deigen er smidig og fin. La det heve i 30 minutter eller til dobbel størrelse.
Trill boller og etterhev de mens du varmer opp ovnen.
Pensle med sammenvispet egg og stek ved 230 grader i 10 minutter.
Den beste brødoppskriften:
- 50 g gjær
- 6.5 dl vann
- 1 ss honning
- 1 ts salt
- 600g hvetemel
- 300 g annet mel. Sammalt hvete, grov, rug, fin eller grov, kli etc mix og forsøk!
Sett bakebollen på vekta og trykk tara - fyll deretter opp med mel og tilsett øvrige tørre ingredienser.
Fyll på lunkent vann og elt til deigen kjennes bra ut
Hev på et lunt sted i 45 minutter. Bak ut brødet (ett stort eller to små) La de heve til de er blitt store og fine - ca 30 minutter. Stek de ved 200 grader i 30-40 minutter. På min ovn er de ferdige etter 30 miutter.
Kan gjerne pensle med litt vann tilsatt honning - eller strø over litt korn, havregryn eller bare litt grovsalt.
Oppskriften er godt egnet til å variere litt innenfor rammene
Kommentarer
Legg inn en kommentar