Server med rømme og persille |
Du trenger:
- 1 liter kraft av lam/sau. Om du ikke har kraft i frysen, så kan du bruke oksefond.
- 500 g renskjært grytekjøtt kjøtt av sau
- 1 gulrot
- 1/2 rødkål
- 1 gul løk
- 1 stor sylteagurk
- 1 glass oliven
- 1 ss sherryeddik
- 1 selleristang
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 ts røkt chilli
- 1 ss sukker
- salt
- pepper
- laurbær
- rømme
- persille
Skrell og kutt opp gulrot og løk i små biter.
Strimle kål.
Kutt opp sylteagurk. Her kan du også bruke sånn ferdig hakket pickles - lettvint og like godt. 3-4 gode spiseskjeer er passe.
Kutt opp selleri
Legg alt oppi kraften sammen med knuste hermetiske tomater og røkt chilli og et par laurbærblad
Varm opp en stekepanne og fres kjøttet ved høy varme til det er lett brunet på alle sider.
Tilsett kjøttet i suppen og la alt stå å godgjøre seg rett oppunder koketemperatur et par timer.
Smak så til med salt, pepper, sherryeddik og sukker.
Server med en klatt rømme på toppen og masse hakket persille og gjerne nystekte rundstykker.
Kommentarer
Legg inn en kommentar