Quinoa og gulrot-form


Quinoa og gulrot i form
Dette er veldig godt og lett å lage - det tar litt tid ca 2 timer.

Du trenger:

  • 1/2 løk finkutta
  • 1, 2 dl Quinoa
  • 500g gulrøtter - skrelt og kuttet i 4 cm deler
  • 1,5 dl Cottage Cheese
  • 3 egg
  • 3 dl vann
  • 1 ts fenikkelfrø - lett knust i morter
  • salt
  • pepper
  • olivenolje
Varm opp en spiseskje olivenolje i en kjele og tilsett løken. Surr til løken er blitt myk og tilsett quinoa. Rør noen minutter til quinoa begynner å likte ristet og løken er helt myk.
Tilsett vann, litt salt og kok opp. Tilsett gulrøttene skru ned varmen, ha over lokk og la det stå og småkoke/trekke i 15-20 minutter - til gulrøttene er møre. Ta opp gulrøttene og legg dem i en foodprosessor og la quinoaen stå å hvile seg. 
Sett stekeovn på 190 grader og smør en form med olje.

Kjør foodprosessoren til gulrøttene er puré.  Skrap ned sidene på bollen og tilsett cottage cheese - kjør igjen til alt er godt blandet. Ha i egg og salt (1/2 ts) og kjør igjen til alt er godt blandet og blitt puré.
Bruk en slikkepott og ta alt over i en bolle - tilsett quinoaen fra kjelen og legg hele massen over i en ildfast form. Drypp over resten av olivenoljen og sett formen i ovnen.
La formen steke i 40-45 minutter til den begynner å bli gylden på toppen og la den hvile i minst 15 minutter før servering. 

Sunt og godt!






Kommentarer