Selvkomponert Chili Con Carne

 Chili er godt, og varmer bra i kulda. Jeg har brukt kvernet kjøtt fra sau, det fungerte veldig bra og smaken her ble rik, hot og den gode slupmen med hjemmebrygget juleøl gjorde også sitt til en fyldig og fin rett.  Jeg må skrive den ned så jeg ikke glemmer det! 


 

2 kopper black eyed beans (eller andre bønner Bløtlegges over natta. 

3-500 g kvernet kjøttdeig. Jeg har brukt sau, men storfe går like bra.

2 ss paprikapulvet

1 finhakket rød chilli

1 ss spisskummen

1/2 ss grovt pepper

2 ss oregano

1 ts salt. 

Bland alt sammen og sett det i kjøleskapet over natta. 


1 ss chilliflak

1 ss røkt chilli/pepper

1 boks tomat pure

2 bokser hermetiske tomater

1 løk (gjerne søtlig)

1 hvitløk, hakket/most

1 boks jalapenos

1 kopp mørk buljong/fond

1 flaske mørkt øl, slumpen av hjemmebrygd juleøl funker fint. 

2 ts salt


Stek kjøttet sammen med løk og hvitløk.

Ha olivenolje i en jerngryte og legg oppi chilliflak og røkt chille

Surr på god varme ett par minutter

Ha oppi tomatpure og fres et par minutter til

Ha i hermetiske tomater, øl, buljong, bønner, jalapenos, og kjøttblandingen.

Kok opp og smak til med salt.

La det småkoke under lokk en times tid.

Det blir ganske mye, men smaker godt dagen etter og det kan også fryses. 

Tilbehør kan være ris eller tacolefse, tortillachips, potetmos, men viktigst av alt: rømme! Dette blir hot - så rømme må være med. 


Kommentarer